Sortowanie
Źródło opisu
Książki, czasopisma i zbiory specjalne
(2)
Forma i typ
Książki
(2)
Publikacje dydaktyczne
(1)
Dostępność
tylko na miejscu
(2)
dostępne
(1)
Placówka
Wypożyczalnia
(1)
Biblioteka Międzywydziałowa
(2)
Autor
Martysiak-Żurowska Dorota
(1)
Niewiadomski Henryk
(1)
Parchem Karol
(1)
Tynek Maria
(1)
Rok wydania
2010 - 2019
(1)
1970 - 1979
(1)
Okres powstania dzieła
2001-
(1)
Kraj wydania
Polska
(2)
Język
polski
(2)
Odbiorca
Szkoły wyższe
(1)
Temat
Tłuszcze jadalne
(2)
Technologia chemiczna
(1)
Gatunek
Podręcznik
(1)
Dziedzina i ujęcie
Chemia
(1)
Inżynieria i technika
(1)
2 wyniki Filtruj
Brak okładki
Książka
W koszyku
Technologia tłuszczów jadalnych / Henryk Niewiadomski. - Warszawa : Wydaw-a Naukowo-Techniczne, 1979. - 461, [3] s. : rys., tab., wykr. ; 24 cm.
Bibliogr przy rozdz.
Sygnatura czytelni BMW: IX I 18 (nowy)
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 57220 (1 egz.)
Biblioteka Międzywydziałowa
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. M 2173 N (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Bibliografia, wykaz norm przy rozdziałach.
Olej rzepakowy i pasze rzepakowe Technologia tłuszczów jadalnych pochodzenia zwierzęcego Technologia tłuszczów jadalnych pochodzenia roślinnego Modyfikacja tłuszczów oznaczanie liczb charakterystycznych i wskaźników określających jakość i właściwości zykochemiczne tłuszczów Oznaczanie liczby nadtlenkowej (LOO) Oznaczanie liczby kwasowej (LK) oznaczanie liczby jodowej (LI) oznaczanie absorbancji w nadfiolecie wyrażonej jako ekstynkcja właściwa E'* oznaczanie zawartości mydeł sodowych (alkaliczność) oznaczanie zawartości barwników chlorofilowych Oznaczanie zawartości barwników karotenoidołrych oznaczanie barwy ogólnej oleju oznaczanie temperatury topnienia metodą kapilary otwartej oznaczanie zawartości fazy stałej w funkcji temperatury tłuszczy oznaczanie współczynnika załamania światła Ćwiczenia technologiczne w skali laboratoryjnej otrzymywanie tłuszczów zwierzęcych w skali laboratoryjnej i anliza tłuszczu surowego Wydobywanie oleju z surowca roślinnego metodą tłoczenia i ekstrakcji. Analiza oleju surowego Rafinacja olejów roślinnych. Usuwanie fosfolipidów w procesie hydratacji i odśluzowania Rafinacja olejów roślinnych. Odkwaszanie olejów Rafinacja olejów roślinnych. Odbarwianie olejów Frakcjonowana krystalizacja - otrzymywanie zamienników masła kakaowego Przeestryfikowanie tłuszczów przy użyciu katalizatora chemicznego Enzymatyczne Przeestryfikowanie tłuszczów z użyciem Lipozyme TL IM TT.
Sygnatura czytelni BMW: IX I 124 (nowy)
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Międzywydziałowa
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. M 14468 N (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej

Deklaracja dostępności